Kthehu pas
16.04.2019

Takim me stafin e Odës Afariste të Kosovës (OAK) dhe përfaqësuesin e Ndërmarrjes “LINA-KS ” SH.P.K.

Prishtinë – 12 Prill 2019

 

Bordi dhe Drejtori i KPMM-së pritën në takim përfaqësues të Odës Afariste të Kosovës, dhe përfaqësuesin e ndërmarrjes ” LINA-KS ” SH.P.K.

Qëllimi i takimit ishte konsultimi në lidhje me pajisjen me leje përpunimi të thëngjillit për ndërmarrjen   “LINA-KS ” SH.P.K.

Kryesuesi i Bordit Z. Musa Shabani e njoftoi për kushtet ligjore të marrjes së lejeve të përpunimit për ndërmarrjet që ushtrojnë aktivitete të veçanta me minerale energjetike.

  1. Shabani i njoftoi të interesuarit se për tu pajisur me licencë të separacionit duhet pasur kontratë furnizimi me thëngjill me KEK-un si Korporatë e cila është e vetmja e cila posedon licencë shfrytëzimi për lignit. Ai i`u premtoi përkrahjen e KPMM-së të gjitha bizneseve gjatë licencimit, gjithmonë në përputhje me Ligjin për Miniera dhe Minerale.